Rabu, November 05, 2008

Sad news



Salam

Ketika ini merupakan saat yang paling menyedihkan dan memilukan buat saya. Isteri saya sudah disahkan mengalami miscarriage.

Memang agak sukar untuk menerima berita ini, tetapi, semuanya adalah ketentuan Allah. Maka, saya terima ujian ini dengan redha walaupun Isteri saya mengandungkan bakal anak kami yang pertama.

Setelah saya mendapat berita mengenai hal ini, saya terus bergegas pulang dari tempat kerja saya di Afrika. Perjalanan yang mengambil masa beberapa hari itu dan akhirnya pagi tadi saya selamat sampai di Kota Kinabalu.

Selepas itu, saya dan Isteri saya terus ke klinik pakar sakit puan di KK kerana appointment telah dibuat sebelum ini.

Setelah doktor membuat pemeriksaan, maka ERPOC (Evacuation of retained products of conception) harus dilakukan untuk membersih di kawasan rahim untuk mengelak kepada jangkitan kuman dan komlikasi-komplikasi lain.

Buat masa ini, Isteri saya masih terbaring di katil wad dan sementara itu, saya ada disisi Isteri saya untuk menemaninya. Jadi, dikesempatan ini juga, saya meluahkan rasa sedih saya di atas kehilangan bakal cahaya mata kami ini.....

Wasalam

Azhar Abdullah
Kota Kinabalu Specialist Center
5 Nov 2008, 1.00pm

10 comments:

amdang81 berkata...

salam..

sesungguhnya dari Allah kita datang, maka kepada Allah jua tempat kembali..

harap bb dan azhar bersabar menerima ujian ini. Bukan mudah, tapi percayalah bahawa kita tidak berada di tempat yang lebih susah dan sulit dari orang lain.

Eriyza berkata...

Salam.

Takziah wat Azhar dan BB.
Semoga tabah menempuhi ujian Allah.
Ada rezki nanti, bleh hamil lagik.
Doa dan harapan semoga BB cepat sembuh. :)

Tanpa Nama berkata...

askum...
takziah buat bby n azhar..
byk2 la bersabar..
sgla y blaku ad hkmahnya...
sy doakan smoga bby cpt smbuh..

Cahaya~ berkata...

Salam takziah..
Moga bb dan azhar bersabar dan diberi kekuatan dalam ujian menimpa..
Moga bb cepat sembuh..
aminn.

aNgah berkata...

salam..takziah jgk dari angah..bnykkan bersabar..angah paham keadaan bb..angah jgk ibu yg mengalami nasib yg sama..bb masih beruntung berbanding angah yg terpaksa berpantang selama 40 ari tnpa anak di sisi..insyaAllah ade rezki lg lps ni..semoga bb cpt sembuh..

p/s:secara tetiba angah rindukan arwah muhammad..T_T

baby berkata...

macey kawan2.. doakan bb cepat sembuh eh.. bb xsabar nak mengandung lagi.. bes rasanya.. nak cepat2 melahirkan.. seberamai yg mungkin..

Alhamdulillah, daku makin sihat.. cuma lum leh jln laju2 lgi..masih sakit kat ari2..

sedih n pilu hanya Allah jak tau, alhamdullillah, bb dah redha kehilanganya.. cuma di harapkan kami cepat2 da baby lagi..

Amin Ya Rabbilamin

ellyzamoi berkata...

salam...
takziah buat abg azhar n kak bb...
byk2kan brdoa ok..insyaallah tuhan tu maha kaya..allah xkan kecewakan umatnya...kak bb kene kuat semangat taw..

ade org tua ckp la..walopon kite xde rezeki anak sulung tapi anak ni jugak la yg bawa kite ke syurga...

salam dr adk...ellyza

Azhar berkata...

salam kawan2

terima kasih atas support.

saya memang sudah biasa turun ke liang lahat untuk mengebumikan rakan dan saudara, tetapi, mengebumikan anak sendiri pilunya adalah berbeza....

my memory..sofian luv atie berkata...

Takziah.

usen berkata...

assaalmualaikum bb n wan,

sesungguhnya mati itu pasti, takziah dari kami sekeluarga. sorilah pacik baru tau, itupon si dini yg kasitau, bersabarlah ya, insya Allah pasni dpt lahirkan zuriat yg soleh/ah..

amin..

usen, daliela n muhammad ammar